En Bg Контакти

Дата: декември 2015г.

Продукти

ИТАЛВАРНИШ БЯЛ

Резюме: Тиксотропен, с добри омокрящи свойства и много добро разливане. Филмът е бял, плътен, непрозрачен и лесно се прилага върху вертикални плоскости.

SDS TDS

Външен вид и състав

Бял акрилен лак на водна основа.

Описание:

Италварниш Уайт е еднокомпонентен акрилен бял лак за дърво на водна основа. При съхненето изпуска ниски емисии на летливи органични вещества в сравнение с лаковете на база разтворители. До един ден след изсъхването не може да бъде усетена никаква неприятна миризма. Освен че е UV устойчив, лакът притежава UV защита, която предпазва дървото от вредното въздействие на слънчевата светлина. Външен вид на покритието - еднородна матова, полуматова или гланцова (70%) повърхност. Основно приложение - за констукции (за дограми) или други изделия на мебелната промишленост, от дърво, изложени на външни атмосферни условия - градински мебели, пчелни кошери, корнизи, сачаци и др. Той образува върху изделията влагоустойчиво, износоустойчиво и дълготрайно покритие с копринено-матов или полуматов блясък. Лаковете на водна основа съхнат бързо в условия на ниска влажност и при подходяща температура, но за постигане на максимална здравина им е необходимо доста време. При лакиране на врати, ако прясно лакираното крило оказва много силен натиск върху касата, е желателно да се изчака по-продължително време за максимално формиране на лаковия слой. За уплътнители трябва да се монтират такива, които не създават проблеми с нерегламентирано залепване. При избор на лак да се има предвид, че ако повърхностите имат дефекти, гланцовият лак ги прави по-видими. Лакът е газопропусклив.

Доставчик: Ръст ООД.

Употреба

Препоръчителна употреба: Подходящ за декоративни и индустриални приложения - всякаква мебел, която не е подложена на интензивно износване, прозорци, врати, корнизи и др.
Начин на приложение: Пръскане с помпи или с обикновени пистолети за продукти с по-нисък вискозитет.
Цвят: Бял.
Разреждане: С дейонизирана вода, обемно не повече от 10%.
Препоръчителна разходна норма (неразреден): Сух слой 50µm, мокър 140 g/m², покритие 7-8m²/l.
Плътност: 1.0 kg/l.
Удължение при скъсване: 145%.
Абсорбиране на вода: max. 3.5%.
Температура на съхранение: 5 - 35°C.
Най-добри работни условия: Температура на повърхността над 18°C, Влажност на въздуха под 70%. При влажности на въздуха над 80% съхненето започва да се забавя значително.
Срок на съхранение - до 6 месеца от датата на производство.
Да се разбърква старателно преди употреба.