En Bg Контакти

Дата: декември 2015г.

Продукти

ИТАЛВАРНИШ ХАРД

Резюме: Италварниш Хард e eднокомпонентен акрилен лак за дърво на водна основа. Образува върху обработваната повърхност влагоустойчиво, износоустойчиво, дълготрайно естетично покритие с копринено-матов или полуматов блясък.

SDS TDS

Външен вид и състав

Базовият лак е бяла дисперсия. След изсъхване става плексигласпрозрачен. Оцветява се по задание. Външен вид на покритието - еднородна матова, полуматова или гланцова (70%) повърхност.

Описание:

Лаковете на водна основа съхнат бързо в условия на ниска влажност и при подходяща температура, но за постигане на максимална здравина им е необходимо доста време. Тъй като лакът е предимно за мебели, препоръчително е върху прясно лакирани маси две седмици да не се поставят тежки предмети и горещи съдове. Ако прясно лакираните врати оказват много силен натиск върху касите, е желателно да се изчака по-продължително време за максимално формиране на лаковия слой. За уплътнители трябва да се монтират такива, които не създават проблеми с нерегламентирано залепване. При избор на лак имайте предвид, че ако повърхностите имат дефекти, гланцовият лак ги прави по-видими. За постигане на визуален ефект на лак с по-голяма дебелина на слоя и по-дълбоки цветове нанесете тъмен долен слой от тониран лак, а финишния слой го нанесете или с безцветен, или с леко тониран такъв.
Свойства на продукта: Тиксотропичен износоустойчив лак на водна основа с много добри омокрящи свойства. Филмът е много прозрачен и лесно се прилага върху вертикални плоскости. Лакът е газопропусклив.

Доставчик: Ръст ООД.

Употреба

Използва се основно за финишното покритие. Подходящ за декоративни и индустриални приложения-столове, мебели, врати, корнизи и др.
Клас на гланц: Гланц 70% и полугланц.
Препоръчителна разходна норма (неразреден): Сух филм: 24-36 µm, мокър филм 80-120 g/m², теоретично покритие 8-13 m²/l. Практически покритието зависи от начина на прилагане, условията, формата и грапавостта на лакираната повърхност.
Разреждне: Работният вискозитет може да бъде постигнат чрез разреждане с вода от 0 до 10 % обемно, но не повече.
Начин на приложение: Пръскане с помпи /дюза 0.011"-0.015"/ или с обикновени пистолети за продукти с по-нисък вискозитет/дюза 1.4-1.8 mm/.
Съхнене: на въздух.
Време за съхнене: 20-40 min при най-добри условия.
Плътност: 1.02 kg/l.
Най-добри работни условия: Температура на повърхността над 18°C, влажност на въздуха под 70%. При влажности на въздуха над 80% съхненето започва да се забавя значително.
Температура на съхранение: 5-35°C.
Срок на съхранение - до 6 месеца от датата на производство.

Снимка на опаковките »