En Bg Контакти

Дата: декември 2015г.

Продукти

ИТАЛВАРНИШ ЕЛАСТА

Резюме: Акрилен лак на водна основа. Тиксотропен, с добри омокрящи свойства и много добро разливане. Филмът е много прозрачен и лесно се прилага върху вертикални плоскости.

SDS TDS

Външен вид и състав

Бяла акрилна дисперсия на водна основа, която става плексиглас-прозрачна при изсъхване.
Външен вид на покритието: еднородна матова, полуматова или гланцова/70%/ повърхност.
Цвят: Базовият лак е с лек житен отенък.

Описание:

Италварниш Еласта е еднокомпонентен акрилен лак за дърво на водна основа. Основно приложение- за дограми или други изделия на мебелната промишленост, предназначени за експлоатация при външни атмосферни условия, като напр. градински мебели, конструкции, пчелни кошери и др. Лакът има UV защита и предпазва дървото от вредното въздействие на слънчевите лъчи.
Той образува влагоустойчиво, износоустойчиво и дълготрайно покритие с копринено-матов или полуматов блясък. Влагоустойчиво в случая се употребява с уговорката, че е възможно покритието да побелее от вода, след което се възстановява.
Лаковете на водна основа съхнат бързо в условия на ниска влажност и при подходяща температура, но за постигане на максимална здравина му е необходимо доста време.
Ако прясно лакираните врати оказват много силен натиск върху касите, е желателно да се изчака по-продължително време за максимално формиране на лаковия слой.
При избор на лак имайте предвид, че ако повърхностите имат дефекти, гланцовият лак ги прави по-видими.
За постигане на визуален ефект на по-дебел слой и по-дълбоки цветове, нанесете тъмен долен слой от тониран лак, или байц, а финишния слой го нанесете или с безцветен, или с леко тониран.


Доставчик: Ръст ООД.

Употреба

Препоръчителна употреба: Подходящ за декоративни и индустриални приложения-столове, градинска мебел, врати, корнизи и др.
Начин на приложение: Пръскане с помпи или с обикновени пистолети за продукти с по-нисък вискозитет.
Препоръчителна разходна норма(неразреден): Сух слой 50µm, мокър 140 g/m², покритие 7-8m²/l.
Плътност: 1.0 kg/l. Работният вискозитет може да бъде постигнат с разреждане с вода от 0 до 10 % спрямо обема, но не повече.
Удължение при скъсване: 145%.
Абсорбиране на вода: max. 3.5%.
Температура на съхранение: 5 - 35°C.
Най-добри работни условия: Температура на повърхността над 18°C, влажност на въздуха под 70%. При влажности на въздуха над 80% съхненето започва да се забавя значително.
Срок на съхранение: до 6 месеца от датата на производство.
Температура на съхранение: от +5 до +32 градуса. ДА НЕ СЕ ИЗЛИЗА ИЗВЪН ТОЗИ ТЕМПЕРАТУРЕН ДИАПАЗОН!

Снимка на опаковките »